Onderhoud aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hierdoor ook kostenbesparend in het onderhoud. Aluminium kozijnen worden gepoedercoat of geanodiseerd en trekken dus geen vuil aan. Schilderen of vernissen is niet nodig waardoor u grote kosten in de toekomst bespaart!

Welk onderhoudt is wel nodig bij aluminium kozijnen?

-Wanneer u de ramen lapt ga dan ook altijd met een natte doek over de kozijnen, zo blijven de kozijnen schoon en heeft u woning of bedrijfspand altijd een nette uitstraling. Zorg dat het product waarmee u de ramen wast niet agressief is en PH neutraal.

-Indien u de kozijnen eens per jaar behandeld met een autowas kunt u de aluminium kozijnen nog makkelijker schoon houden en zijn de kozijnen altijd voorzien van een ‘beschermlaag’.

 

-Voor aluminium kozijnen met een structuurlak zijn er speciale producten om de kozijnen de onderhouden. Deze producten zorgen ervoor dat de kozijnen zijn vuilafstodende eigenschappen behouden. De ‘periodi clean’* gebruikt u bij het lappen van de ramen waarbij u de kozijnen ook met een natte doek schoonmaakt. Daarnaast gebruikt u de ‘gloss en protector’* om de kozijnen eens per jaar te voorzien van een ‘beschermlaag ‘.

Als u deze producten niet (op een juiste manier) gebruikt kan er vervuiling plaatsvinden in de poriën van de structuurlak. Wanneer de kozijnen vervuild zijn zorgt dit voor een wit- grijze aanslag. Dit is dus geen verkleuring maar vervuiling van de poriën.

*Periodiclean en Gloss en Protector zijn verkrijgbaar in onze showroom met de daarbij behorende gebruikaanwijzing. Lees deze goed door een vraag bij onze adviseur naar meer informatie.